Startsiden - Hanhunder - Tisper Valper - Bildegalleri - Linker - Siste nytt - Gjestebok - Kontakt meg


Hei,og velkommen til min hjemmeside.

Jeg heter Yngve Andersen og bor ca 3 mil nordøst for Halden. Kommunen heter Aremark og her hjemme heter det Smieåsen. Her bor jeg sammen med mine 8 golden retrievere og katten Drutten.
Mitt kennelnavn er Smiekollen, siden vi bor på en kolle med utsikt til vakre Aremarksjøen. Jeg startet med golden retriever i 1983.
Min første hund het Just Tina. Hun hadde på den tiden den velrenommerte kennelen "Kargul" tett til sine aner, og takk til Wenke Gulbrandsen og hennes mor Kari som hjalp meg til å få henne.


Just Tina


Just Marco

Med Tina kom også utstillingsinteressen. Jeg parret Tina med Carienas Image, som Kari og Kjell Haug eide.
Fra den kombinasjonen beholdt jeg Just Marco, en hanne jeg fikk mye glede av i ringen. Han vant flere BIS som valp og cert som voksen.

Etter hvert kom flere hunder i huset. Mjærumhøgdas Joker, fra kennel Mjærumhøgda og Mjærumhøgdas Night Fever.


Nuch Just For Fun

Mjærumhøgdas Night Fever ble parret med NUCH Ankara Aramis, en engelsk hanne som Grete-Sofie og Eivind Mjærum tok inn.
 Dermed ble tettebånd knyttet til fam Mjærum, som villig delte av sine  enorme kunnskaper om rasen.
Siden har Grete og Eivind blitt mine beste venner. Fra denne kombinasjonen beholdt jeg to hunder Nuch Just For Fun og Nuch Just A Tribute to Aramis.
Begge ble fort norske utstillingschampions.
Nuch Just For Fun ble mestvinnende tispe i 1998 og 2000. Dessverre døde hun altfor ung av kreft, et tap som var veldig vanskelig å takle


Patrick

Hun var en "stjerne" både innvendig som utvendig. Idag lever kun Patrick ( Nuch Just A Tribute to Aramis). Patrick er for meg den perfekte golden retriever med sitt vakre ytre og en hengivenhet av kjærlighet til meg og de andre hundene som han har rundt seg.


Andy

I 1997 kjøpte jeg Stenbury Water Navaho fra kennel Stenbury. "Andy" ble NUCH veldig fort, og han skulle vise seg å bli en hanne jeg skulle vinne mye med i utstillingsringen.
Han ble årets mestvinnende golden retriever i år 2000.

Stina    Lucky Scott Wilson
Etter hvert har det kommet flere hunder i huset ,Rossmix Once Seen Never Forgotten "Stina", Dewmist Shaugnessy,"Herman", Just A-Summerflirt," Lucky", Just A Joke,"Scott", Stanroph Shared Memories,"Wilson", og sist men ikke minst mine to innsimineringsvalper Mjærumhøgdas Impressario,"Oliver" og lille Mjærumhøgdas Isolde,"Sonja". Takk til Grete og Eivind for at betrodde meg disse. 


Oliver

Å leve med hundene gir en utrolig livsglede. I retrievermiljøet knyttes vennskapsbånd tett ,gode venner både her til lands og i utlandet. Dørene holdes alltid åpne for hundevenner.
 

Prøv du også. Jeg tror ikke du vil angre!!